Saturday, August 11, 2012

Suami Eksekutif Pentadbiran TV9 Didakwa Bunuh Isteri

Didakwa

PETALING JAYA – Suami eksekutif pentadbiran stesen televisyen swasta, TV9, Norazman Bashah Ahmad Azam Bashah, 31, dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan membunuh isterinya itu, Nur Syaleza Jaffar, 31, bulan lepas.
Tiada pengakuan direkodkan daripada Norazman Bashah, eksekutif bahagian teknologi maklumat syarikat gas dan minyak ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Ahmad Solihin Abd Wahid.
Tertuduh yang memakai kemeja-T berkolar berwarna ungu mengangguk kepalanya sebagai tanda faham ketika pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa mahkamah kepadanya.
Norazman Bashah, didakwa membunuh Syaleza, di kediaman mereka di No.115, Tingkat 1 Blok O, Apartment Saujana, Jalan PJU 10/1C, Damansara Damai, di antara pukul 12 tengah hari hingga 7.30 malam, 28 Julai lalu.
Norazman Bashah yang diwakili peguam, Shah Rizal Abdul Manan didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.
Mahkamah menetapkan 14 September untuk tarikh sebutan.
Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Siti Ruvinna Mohd. Rawi. –BERNAMA
@mynewshub.my

No comments:

Kejam! Wanita Dirogol Sebelum Kepala Dipenggal

SEORANG wanita yang berkunjung ke India untuk mengubati kemurungannya, diberikan dadah, dirogol sebelum dipenggal kepala. Mayat mangsa ...