Tuesday, November 5, 2013

Eminem ungguli anugerah muzik YouTube

EMINEM


NEW YORK - Penyanyi rap terkenal, Eminem mengungguli Anugerah Muzik Youtube kelmarin apabila dia dinobatkan sebagai selebriti sepanjang tahun.
Bintang berusia 41 tahun itu berjaya mengetepikan penyanyi pop remaja, Justin Bieber serta beberapa penyanyi popular lain termasuk Rihanna, Taylor Swift dan Katy Perry.
Dalam pada itu, muzik video I Got A Boy oleh kumpulan pop wanita dari Korea Selatan, Girl's Generation membuat kejutan apabila mengungguli kategori video sepanjang tahun.
Ia sekali gus mengalahkan penyanyi popular seperti Miley Cyrus, Justin Bieber, Lady Gaga dan One Direction.
Menurut YouTube, klip oleh Girl's Generation yang terdiri daripada sembilan anggota itu telah ditonton lebih 1.9 bilion penonton menjelang acara itu kelmarin.
Penyanyi pop remaja, Taylor Swift pula menguasai kategori video fenomena YouTube melalui muzik video I Knew You Were Trouble sekali gus mengatasi klip Harlem Shake dan Gangnam Style oleh bintang Korea Selatan, Psy.
Setakat ini, anugerah yang dianjurkan buat pertama kali oleh laman perkongsian video milik Google itu cuma memperkenalkan enam kategori.
Pemenang bagi setiap kategori ditentukan menerusi jumlah perkongsian video terbanyak di laman-laman sosial seperti Facebook, Twitter dan Google+.
Acara yang berlangsung di Pier 36 di Manhattan, New York itu ditayangkan secara langsung menerusi YouTube. - Agensi
Jom tuan kita ke kelong abu! Lama kan kita tak mancing!!! Klik!Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1105&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz2jkfPSb9d 
Hakcipta terpelihara 

Kejam! Wanita Dirogol Sebelum Kepala Dipenggal

SEORANG wanita yang berkunjung ke India untuk mengubati kemurungannya, diberikan dadah, dirogol sebelum dipenggal kepala. Mayat mangsa ...