
KAH SENG (kiri) bersama ikan kerapu gergasi yang dijual pada harga RM7,560 di George Town semalam.
GERGASI. Lapan nelayan terpaksa memerah keringat untuk menaikkan ikan kerapu sepanjang dua meter dan berat 168 kilogram sewaktu ia masuk ke dalam pukat di perairan Teluk Bahang, Pulau Pinang kelmarin.
Ikan itu kemudian dijual oleh peniaga, Tan Kah Seng di pasar Lebuh Cecil, George Town semalam kepada pemilik restoran, Che Kean Ghee dengan harga RM7,560. - Bernama

Cuaca yang cantik dan saya bersama gerut2..
rakan2 sedang bersantai sambil menunggu tarikan dari bawah
Ewak@organizer menyediakan jemput2 udang..mmg sedap
ottai sedang siang ikan utk lauk malam dan aizat bersama gerut2
Masakan ewak memang sedap.. kari india senangin dan gerut2
Kari yang nyaris buat saya muntah kekenyangan..hehe
aizat dan ikan yang meragut jorannya..
saya bergambar dengan kurau untuk kenangan..
Antara hasil 3 hari 2 malam sebanyak 6 tong..
Duri je dah 3 tong..
Bergambar kenangan sebelum mengeteh dan pulang..
No comments:
Post a Comment